Йога табір

+38(096)803-47-70

Йога-тур в Закарпатті,1 – 21 серпня 2024.

Присвятіть дорогоцінну відпустку справжньому очищенню і збалансуванню системи, якою є наш організм. Цього літа, як і минулого, наше коло відкрите для всіх, хто прагне підтримати життя всередині себе у часи тяжких випробувань, що випали на долю нашої Країни. Відновити власні сили, щоб продовжувати допомагати іншим. Атмосфера нашого Табору – це теплота і щирість дружніх обіймів, радість спілкування і справжній релакс в чистому природньому середовищі. Наші йога-тренування цікаві як для досвідчених практиків, так і для початківців. Практикуючи Йогу, ми приділяємо увагу кожному, враховуючи індивідуальний рівень підготовки. Головна умова для наших гостей – дотримання правил і режиму Йога-табору. Запрошуємо прихильників здорового, активного відпочинку. Саме Йога і Аюрведа є тими інструментами, які надала нам природа для здійснення цієї мети: збалансування законів, що керують нашою фізіологією, оволодіння контролем розуму, через похибки якого і виникають будь-які хвороби тіла, підтримання чистої, незатьмареної свідомості.

 

йога-тур

Ми збираємось щороку, від 2014 року. Програма Табору детально: https://yogatabir.com.ua/program.html

Щоліта, у серпні, нас гостинно приймає Кобилецька Поляна, унікальна місцевість, перлина Карпатських високих гір на Рахівщині.

йога-тур 2019

Телефонуйте організатору  –  вашому йогатічеру  +38(096)803-47-70 ватсап, телеграм, вайбер; Жанна Потапова.

йога-тур

Програма табору і щоденний режим традиційно побудовано у відповідності до комплексної йога-терапії Сахаджі Дхауті Крійя – дослівний переклад:  «спрощена система очищення водою, сонцем, повітрям і внутрішнім вогнем». (Крійя – очисна дія, вправа з задіянням внутрішніх органів.) Ця визнана методика Шрі Свамі Шивананди очищає тіло на клітинному рівні, сприяє зміцненню і загартуванню внутрішніх  органів, відновлює в цілому їх фізіологічні функції . Пробуджує  резистентність організму – оновлює резерви імунної системи. Очищення і зміцнення відбувається на всіх рівнях: через фізичний  на  енергетичному і ментальному.

Усім гостям приємний бонус: в перший вечір перебування в таборі – купання в чані на дровах, в подарунок. Чан знаходиться в нашій садибі 🙂 Неподалік від нашої локації, в 20 км, знаходяться Солотвинські солоні басейни, ми часто, за бажанням групи, виїзжаємо і відпочиваємо там.  Також плануємо одноденний виїзд на термальні басейни Косино. Екскурсії по Закарпаттю.

йога-детокс тур 2019

Розпорядок дня табору, в якому можливі незначні корекції, наступний:

  • Пробудження 05:45
  • 6:00-6:30 перед-світанкова пранаяма і медитація; привітання Сонця;
  • 6:30 -06:45  – практика з відновлення зору на сході Сонця;
  • Ранкова йога-практика (очисні процедури + асани і крійі) 06:45-8:15;
  • Омовіння  08:15-08:30;
  • Пранаяма або Гормональна йога, 08:30-08:55;
  • Сніданок 09:00-10:00;
  • Прогулянки, походи, пранаяма в русі (Варджана пранаяма) 10:15 – 12:30;
  • Обід 13:00-14:00;
  • Відпочинок, вільний час, походи в гори 14:00-17:00;
  • Вечірня йога-практика 17:00-18:30;
  • Вечеря 19:00 – 20:00;
  • Бесіди, лекції 20:30-21:30;
  • Сон 22:00-05:30.
йога-детокс тур

Кобилецька Поляна – магічне йогічне місце. Ви упевнитеся в цьому, потрапивши до нас. Наша садиба розташована у затишному, екологічно-чистому, віддаленому від доріг і поселень місці,  поблизу річки і водоспаду, серед лісової тиші.

Важливо: садибу орендуємо повністю, виключно  для групи  йога – табору. Для нас готує наш особистий йога-кухар:)

В кімнатах розміщуємо не більше 2-х осіб, 3-є в 4-х-місному, або одну сім’ю. Кімнати комфортні, з санвузлами і душовими.  На базі чан на дровах, поруч  гірська, кришталево-чиста річка, в якій купаємось  в літню спеку. Неподалік, у селі Кобилецька Поляна, є джерела мінеральної води, що належать до типу “Нарзан”, “Єсентуки”.  Тривалість турів: 7, або 14 діб.

Йогатабір Прана

За  йога-терапією організм людини розглядається як Мікрокосм, що складається з 5-ти  стихій Макрокосму і утворених ними сил, законів: вата, пітта, капха, які керують живою фізіологією.  За Аюрведою  здоров’я людини залежить від балансу трьох дош, і  хвороба  виникає лише з причини порушення цього балансу. Згідно вчення йога-терапії 90% всіх сучасних хвороб –  порушень балансу дош, є наслідком забруднення і зашлакованості фізичного тіла, його тканин, клітин, через неправильне харчування і нервове напруження, виснаження життєвої сили. При чому забруднення відбувається, як наслідок,  і на рівні ментальному. Очищення тіла, як перший крок відновлення  правильної взаємодії  цих  чинників,  базується на практичному, свідомому  впливі  того, хто практикує, певними техніками йога-терапії на власне тіло із задіянням вказаних стихій. На цьому принципі полягає Сахаджі Дгауті Крійя.

DSCN3252

Аюрведа і Йога-терапія тим відрізняються від “традиційної” медицини, що ставлять пацієнта в активний стан, визнають його головною діючою особою, чинником, інструментом в процесі лікування і профілактики; він сам стає відповідальним і свідомим свого способу життя і здоров’я. Ці прадавні, перевірені поколіннями  науки дають нам ефективні і доступні, природні способи досягнення стійкого здоров’я в усіх його проявах. (Аюрведа і Йога вчать нас також запобігати хворобам, які можуть виникнути в тілі внаслідок певної схильності або кармічних реакцій.)

йога-тур

Програма табору традиційно містить практику і процедури йога-терапії, хатха йогу, цигун.Обов’язковим чинником є саттвічне харчування і дотримання режиму табору. Доповнена теоретичною частиною по тематиці йога-терапії, аюрведи, йоги. Складові програми детально:

  •  Йога-терапія за Шиванандою “Сахаджі Дгауті Крійя”. Її методи використовуються протягом усього перебування в таборі, щоденно застосовуються ранкові, денні, вечірні засоби згідно схеми, наданої Шиванандою;
  •  Хатха йога, пранаяма, цигун;
  • Вегетаріанська кухня. Триразове поживне гаряче харчування. Прасад – “їжа для душі”, приготовлена із свіжих саттвічних продуктів в чистоті, благостному стані розуму, і запропонована Творцю;
  • Семінари з Ведичної культури, Аюрведи, Йоги ;
  • Прогулянки до водоспаду і мінеральних джерел,  виїзди в гори, екстремальні подорожі на полонину, купання в річці, екскурсії по історичним місцям Закарпаття;  солоні озера Солотвино.
Йогатабір Прана

Публікую теми лекцій, що будемо слухати і обговорювати на нашому літньому Йога-турі:

1. Ввідна лекція: Йога-терапія як радикальний і доступний метод профілактики здоров’я. Система очищення організму Сахаджі Дхауті Крійя за Шрі Свамі Шиванандою.
2. Вегетаріанська кухня. Їжа категорії Саттва. Прасад – їжа для душі.
3. Поняття Дош і індивідуальної конституції людини. Здорове харчування – підбір відповідно до конституції тіла. Меню і режим дня, руховий режим. Визначення дош.
3. Про Аюрведичну фізіологію людини: оболонкова структура тіла. 7 Дхату.
5. Хатха йога – цілісна філософія. 8 ступенів Йоги – Аштанга Йога. Зміцнення і очищення тіла і свідомості.
6. Пранаяма – ритмічний контроль дихання для досягнення контролю станів розуму. Прана – енергія життя.
7. Класифікація йога-асан і їх дія на фізичне тіло згідно системи Б.К.С.Айєнгара.
8. Зв’язок станів розуму і хвороб. 4 категорії хвороб згідно причин їх виникнення за Аюрведою.
9. Мікрокосм людського тіла. “Ми є віддзеркаленням і краплинкою Макрокосму”. Усвідомлення своєї єдності з проявленими істотами Всесвіту. Духовна сутність людини.

20170708_071850

Детальніше про наші тренування.  На ранкових практиках виконуємо власне очисні процедури сахаджі-дхауті-крійя, які включають послідовність асан, бандхи, крійї, рекомендовані Шиванандою,  спрямовані  на очищення  органів і тканин тіла на клітинному рівні.  Практики з використанням  променів сонця, що сходить, для пробудження енергій внутрішнього вогню (зокрема алочана – пітти, що відповідає за стан зору).   Після омовіння виконуємо цикл пранаям або Гормональну йогу.

Вечірня практика – Хатха Йога, Аштанга Йога –  спрямована на зміцнення тіла,  рухового апарату  і внутрішніх систем організму. Викладаємо середній і базовий рівень складності, використовуємо індивідуальний підхід. При потребі –  Пілатес. В вечірніх практиках також даємо Цигун – енергетичні техніки. Ранкова і вечірня практики йоги проводяться визнаними йога-тічерами Львова: Жанна Потапова – засновник і організатор проекту Йога табір “Прана” , фітнес-мережі і йога-студії  “Форевер” Львів, стаж викладання Йоги – від 2007 року.  www.fitness.lviv.ua

Жанна Потапова – Професійний йога-тичер, стаж викладання Йоги від 2006р.
– Власник фітнес-клубу Forever, м.Львів.
– довічний член Асоціації Аюрведа Йога України
– Перше місце у фотоконкурсі “Йога асани” 2021 року ААЙУ.
– Засновник та йога-тічер йога-табору Прана (yogatabir.com.ua)
– Презентер та спікер фестивалів Vedalife 2018 та YOGA Expo 2017

https://www.facebook.com/yogaforeverlviv/

Жанна Потапова

Анна Храмова – йога-тічер  системи “Базова Йога за Гітою Айєнгар”, “Гормональна Йога для жінок”; досвід йога-тічера – від 2015 року; інструктор з Східних танців.

Анна Храмова

За домовленістю з групою організовуємо екскурсії, поїздки, гірські походи. Відповідно корегуємо режим дня.

DSC_1519

Як доїхати? Маршрут: поїздом до Рахова, або Солотвино, далі – трансфер автомобілем до місця розташування.

Також автомобільним шляхом: автобусом до Великого Бичкова (траса Рахів – Мукачево), звідтам – трансфер.

Вартість трансферу з станції до місця розташування становить 50 грн. з особи.

Йогатабір Прана

Порядок реєстрації наступний: телефонуйте +38(096)803-47-70; вайбер +38(093)4492364 Жанна Потапова, або пишіть fitness_forever@ukr.net; узгоджуйте дату і кількість осіб, отримуйте всю належну інформацію з перших вуст:)  Далі ми повідомимо вам номер картки, на яку потрібно внести 50% передоплати для бронювання кімнати.

Плануйте ваше літо заздалегідь!  Одночасно  розміщаємо не більше 12 осіб.

20170707_151128

Наша садиба розташована серед  чарівного лісу, на горі, в самому  серці Карпат – Рахівському районі. З тераси – вид на гору Кобила і верхи Драгобрату. Поруч з нами:

      • Гірського водоспаду в урочищі Гігов – 250-300 м;
      • Мінеральних джерел в урочищі “Квасний” – 1,2 км;
      • м.Рахів – 50 км;
      • Солоні озера (смт. Солотвино) – 22 км;
      • Географічний центр Європи – 25 км;
      • Високогірне озеро в долині Веденяска – 35 км;
      • г.Кобила – (1173 м.н.р.м.) – 9 км.
      • За домовленістю з групою організовуємо виїзди до Косинських термальних басейнів, Солотвинських озер, екскурсії по історичних місцях Закарпаття.

 

Телефонуйте: +38(096)803-47-70; вайбер +38(093)449-23-64 Жанна Потапова.
Використано фотоматеріали попередніх Йога-турів в Кобилецькій Поляні.
Шановні друзі, будь ласка, не вагайтеся у ваших усвідомлених намірах! Якщо навіть ви взагалі ніколи не займалися йогою, приєднюйтесь до наших йога-турів! Важливим є ваше внутрішнє прагнення, відчуття, що усе, про що ми тут розповідаємо, близьке вам, корисне і цікаве. Ми навчимо вас асанам, пранаямам, медитації; йога-терапії; поділимось знаннями з Аюрведи.
Долучайтеся, ми завжди раді новим друзям! (І новим Йоггі:)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Хочу з вами
Instagram